Frits van Houtum

Junior Formalities Officer

Expertises:

  • Intellectuele eigendomsrecht
  • Privacy- en gegevensbeschermingsrecht

 

Frits is een echte onderzoeker. Zijn persoonlijke eigenschappen kenmerken zich door positiviteit, enthousiasme en sportiviteit.

 

Frits studeerde Rechten aan de Universiteit in Tilburg. Tijdens zijn master specialiseerde hij zich in Law and Technology en schreef hij zijn masterscriptie in auteursrecht.

 

Geïnteresseerd in rechten en techniek, werkte hij enige tijd als stagiaire griffiemedewerker bij de Rechtbank ‘s-Hertogenbosch. Ook werkte hij mee aan het verfraaien van de winkelgevels in de binnenstad van ‘s-Hertogenbosch op de afdeling Bouwen bij de Gemeente ‘s-Hertogenbosch.

Tijdens zijn masterstudie werd onder meer aandacht besteed aan diverse octrooiprocedures, alsmede de filosofische grondslagen van het intellectuele eigendomsrecht. Denk daarbij aan het feit dat  intellectuele eigendomsrecht een aanjager is voor innovatie, omdat rechthebbenden van octrooien het exclusieve recht hebben om hun uitvinding te exploiteren. Dit feit trok zijn interesse om bij een octrooibureau als LIOC te gaan werken.

Sinds 2021 versterkt hij het team bij LIOC als Junior Formalities Officer op de afdeling Octrooien en houdt hij zich volop bezig met nationale en internationale octrooiprocedures. Hij zorgt onder andere voor het contact met de cliënten en vestiging van Europese octrooien in Nederland, België en Luxemburg.

 

Als je aan Frits vraagt wat zijn favoriete merk is noemt hij direct: “de New York Yankees®”. Niet vreemd als je al 2 jaar jeugdtrainer bent en 15 jaar actief bij een honkbalclub. Frits van Houtum.

 

+31(0) 40 303 21 48

MAIL: info@lioc.nl