Jacqueline van der Sluis

Merken- en modellengemachtigde

Expertises:

  • Nederlands-Communicatie
  • Marketing (Brand Management)
  • Strategie merken
  • Benelux, Europese, Internationale Merkrechten
  • Benelux, Europese, Internationale Modellenrecht
  • Auteursrechten
  • Licentieovereenkomsten
  • Co-existentie overeenkomsten
  • Procesvoering – Opposities
  • Bemiddeling Intellectuele Eigendomsrechten

 

Jacqueline is een ervaren zakenvrouw. Haar persoonlijke eigenschappen kenmerken zich als creatief, veelzijdig en enthousiast.

 

Tijdens haar studie Nederlands-Communicatie, kwam ze erachter hoe lastig het was om een duidelijk beeld te krijgen hoe je als ondernemer een nieuwe naam of idee kon beschermen. Om af te studeren zette ze een voorlichtingsplan intellectuele eigendom op en dit resulteerde in 1992 in de start van een eigen merkenbureau, waarbij ze uiteindelijk verantwoordelijk was voor een team van medewerkers en het beheer had over meer dan 6000 merken. Een aantal jaar geleden heeft zij ervoor gekozen om de verantwoordelijkheid van deze praktijk over te dragen aan een ander bureau. Ook studeerde zij aanvullend Intellectuele Eigendomsrecht en heeft zij een studie Marketing afgerond met een MBM Master of Brand Management.

 

Jacqueline heeft meer dan 29 jaar ervaring als merken- en modellengemachtigde voor onder meer MKB, corporate en internationale klanten. Ook heeft zij ervaring in het schrijven en geven van trainingen, workshops en gastcolleges op het gebied van het intellectuele eigendom. Regelmatig schrijft ze ook blogs over dit onderwerp.

 

Stilzitten is niets voor haar, als echte merkgemachtigde blijft het vak trekken, daarom werkt ze sinds 2020 bij LIOC en leverde ze in eerste instantie een bijdrage aan de online marketing en optimalisering van het IP-managementsysteem. Tegenwoordig werkt zij op de afdeling Merken en Modellen, waarbij ze zich bezighoudt met nationale en internationale merken en modellen procedures. Ze zorgt onder andere voor de merkonderzoeken, indiening van merk- en modelaanvragen, vernieuwingen van de rechten hiervan en merkbewaking. Naast de dagelijkse advisering behandelt zij ook gerelateerde oppositie-, weigeringsprocedures en inbreukzaken. Voor complexere strategische merkadvisering op internationaal niveau kun je ook bij haar terecht.

 

Door de combinatie van studies brengt ze voor cliënten de werelden van marketing en recht bijeen, die, bij de ontwikkeling van merken, vaak ver uit elkaar liggen. Ze zet zich in voor langdurige samenwerkingen, op basis van inzet, betrokkenheid en vertrouwen.

 

Jacqueline is BMM erkend Benelux merkgemachtigde en staat bij het Europees merkenbureau geregistreerd als EU merken- en modellengemachtigde.

 

Als je aan Jacqueline vraagt of ze een favoriet merk heeft, antwoordt ze: “de keuze is lastig… ik heb zoveel moois voorbij zien komen, het merk Olli® heb ik wel in mijn hart gesloten en  allocacoc® vind ik ook wel heel erg leuk,  niets is daarbij namelijk wat het lijkt”. Jacqueline van der Sluis.

 

+31(0) 40 303 21 48

MAIL: info@lioc.nl