Ilona Heldens

Formalities Officer

Expertise:

  • Internationale betrekkingen
  • Opstellen beleidsstukken
  • TRIPS-verdrag
  • Europees merkenrecht
  • Modellenrecht
  • Octrooirecht

 

Ilona is een echte teamspeler. Haar persoonlijke eigenschappen kenmerken zich als veelzijdig en sociaal.

 

Ze studeerde Rechten aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam en volgde aansluitend een postdoctorale opleiding Internationale Betrekkingen aan de Universiteit van Amsterdam. Na haar studie ging zij als beleidsmedewerker aan de slag bij het Ministerie van Economische Zaken, waar zij werkte aan de totstandkoming van internationale verdragen op het gebied van investeringen in niet-westerse landen en handelspolitiek. Als beleidsmedewerker heeft zij veel gezien van de ontwikkelingslanden en was zij belast met het onderwerp intellectuele eigendom. Ook heeft zij namens Nederland meegewerkt aan de totstandkoming van het TRIPS-verdrag (Overeenkomst inzake handelsaspecten van intellectuele eigendom).

 

Na haar verblijf in Taiwan, Hong Kong en de Verenigde Staten is zij terug gekeerd naar Nederland en heeft zij ruim 12 jaar gewerkt als Formalities Officer bij een octrooibureau, waar zij niet alleen verantwoordelijk was voor de octrooiafdeling, maar ook voor alle werkzaamheden op het gebied van merk- en modelregistraties.

 

Sinds 2019 versterkt zij het team bij LIOC als Formalities Officer op de afdeling Octrooien en houdt zij zich volop bezig met de begeleiding van de volledige nationale en internationale octrooiprocedures. Ze zorgt onder andere voor de indiening van octrooiaanvragen, alsmede het contact met de cliënten en instanties. Ook ondersteunt zij de afdeling Trademark and Design met haar expertise.

 

Als je vraagt wat Ilona zo aantrekt aan dit werk, merkt zij bescheiden op: “een team player zijn bij LIOC, maakt het werk bijzonder”. Ilona Heldens.

 

+31(0) 40 303 21 48

MAIL: info@lioc.nl