Marthe van Pijkeren

Manager Operations

Expertises:

  • Europees recht
  • Overdrachten
  • Contracten
  • Octrooirecht en procedures

 

Marthe is vooruitstrevend en een echte allrounder. Haar persoonlijke eigenschappen kenmerken zich als ambitieus en resultaatgericht.

 

Ze studeerde aan de Universiteit Maastricht waar ze haar Master European Law behaalde. Als kunstliefhebber werd ze daarna toegelaten tot de faculteit Cultuurwetenschappen in het Master programma Arts & Heritage. Een jaar later studeerde zij ook daar af. Rechten en kunst zijn een uitstekende combinatie gebleken voor haar loopbaan in het bedrijfsleven; de organisatie, het ontwikkelen en het managen van projecten zijn haar daarom niet vreemd. Het intellectuele eigendom is het raakvlak tussen kunst en rechten en zijn de rode draad binnen haar carrière.

 

Haar eerste werkervaring heeft ze opgedaan bij verschillende galeries in Nederland. Na een aantal jaren te hebben gewerkt in de kunstwereld, verbleef ze voor een langere periode in het buitenland om meer van de wereld te zien. Na haar terugkeer naar Nederland maakte zij haar terugkeer naar het recht bij LIOC.

 

Sinds 2017 versterkt zij het team bij LIOC, waarbij ze als contactpersoon opereert tussen de klant, de octrooigemachtigde en de verschillende instanties. Ze is ervaren in alle formele en juridische aspecten in nationale en internationale octrooiprocedures. Inmiddels mag zij zich gecertificeerd Formalities Officer noemen.

 

Naast het juridisch inhoudelijke aspect, is Marthe ook verantwoordelijk voor het dagelijks draaiende houden van de administratieve afdeling van LIOC in haar functie als Manager Operations. Ze houdt zich verder bezig met de online marketing en optimalisering van het IP-managementsysteem. Marthe streeft naar kwaliteits- en verbeterslagen binnen LIOC, waarbij de cliënt altijd op de eerste plaats staat. Het persoonlijke contact met de cliënten vindt zij daarom van groot belang.

 

Als je vraagt welk octrooi of merk Marthe bijzonder vindt, dan is dat: “het octrooi dat de bereidingswijze van een crunchy sushi rol octrooieert. Deze zaak illustreert goed hoe breed het octrooirecht eigenlijk is en wat er allemaal mogelijk is”. Marthe van Pijkeren.

 

T +31(0) 40 303 21 48

MAIL: info@lioc.nl